AHMET ERDEM TİCARET MESLEK LİSESİ 2012 - 2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUL ÖĞRENCİ MECLİSİ İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI



                   2012 - 2013 Eğitim - Öğretim yılı sene başı öğretmenler kurulunda Okul Öğrenci Meclis Danışman öğretmeni Ünal ÇEVEN seçildikten sonra "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi" ne uygun olarak çalışmalara başlandı.
                  Önce danışman öğretmen başkanlığında "Okul Seçim Kurulu" oluşturuldu.
Ünal ÇEVEN ( Danışman öğretmen), Buğrahan ATA (Öğrenci: And 12/B ), Şüheda AKTÜRK (Öğrenci: Tic 11/C) asil üye, Halil ÖĞÜT ( Öğrenci: Tic 11/A), Nevzat KÖSE (Öğrenci: And 12/B) yedek üyelerden oluşan Okulu Seçim kurulu yaptığı toplantıda 2012 - 2013 Eğiti - Öğretim yılına ait seçim takvimini oluşturdu.
                  Hazırlanan seçim takvimi uyarınca 3 - 5 Ekim 2012 tarihleri arasında "Okul Öğrenci Meclis Şube temsilcileri" seçilerek "Öğrenci Meclisi" oluşturuldu.

Okul Öğrenci Meclisi 08.10.2012 Pazartesi günü toplandı. Bu toplantıda "Geçici Başkanlık Divanı" oluşturuldu. Geçici Başkanlık Divanının yönetiminde meclisin oluşumu, görevleri, yapabileceği işler, çalışma esasları, başkanlık divanının seçimi konuları açıklandı. Geçici Başkanlık Divanı, Meclis başkanlığı için listelerin en geç 11. 10. 20102 Perşembe günü mesai bitimine kadar teslim edilmesi gerektiğini belirtti. Adayların tanıtım çalışmalarını 18.10.2012 Perşembe günü saat 17.00'a kadar yapabilecekleri, bu tarih ve saatten sonra seçim yasaklarının başlayacağı belirtildi.

                 Meclis başkanlığı için 2 aday (Anadolu 12/B sınıfından Ali Yasin İlikli ile Anadolu 12/C sınıfından Melike Tepe) liste verdi. Adaylar 17 Eylül Çarşamba ve 18 Eylül Perşembe günleri sabah derse girmeden önce tüm öğrencilerin önünde 5'er dakikalık konuşma yaptılar. Adaylar kendilerini daha iyi anlatabilmek için tanıtım süresi içerisinde el ilanları ve afişler astılar. Okul binası girişinde tanıtım standı açarak, teneffüslerde sınıfları dolaşarak kendilerini tanıttılar ve projelerini anlattılar.
                 Okul Seçim Kurulu olarak okulumuz idaresinin ve rehber öğretmenimizin de yardımlarıyla seçim sandığı ve paravanlar ( 2 sandık, 2 paravan) ve 4 adet "Evet" mührü hazırlatıldı. Seçim torbaları diktirildi. Okulumuzda 2 sandığın kurulması kararlaştırıldı. Öğrencilerimizin gerçek bir seçim yaşamaları için her türlü ayrıntı düşünüldü. Okulumuz Onur Kurulu öğrencilerinden sandık kurulları oluşturuldu. Sandık kurulu başkan ve üyelerine görev yazısı hazırlandı. Sandık kurulu tarafından öğrencilerimize ve tüm öğrencilerimize seçimin nasıl yapılacağı ile ilgili eğitim verildi. 2 sandığa ait sandık seçmen listeleri oluşturuldu. 1126 öğrencinin 2 sandıkta oy kullanması kararlaştırıldı. Sandıklara yaklaşık 550-560 öğrenci düştü. Ayrıca teslim tutanakları, sonuç ilan çizelgeleri, sayım döküm cetvelleri, kapalı oy verme yerlerine asılacak aday listeleri hazırlanarak öğrencilerin gerçek seçim ortamını yaşamaları sağlandı.
               Oluşturulan seçim takviminde 19 Ekim 2012 Cuma günü saat 08.00'de Okul Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimi yapılacağı kararlaştırılmıştı. Bu karar uyarınca okulumuz çok amaçlı salonuna farklı girişler kullanılmak  üzere toplam 2 sandık  yerleştirildi. Sandıkların üzerilerine sandık numaraları yazıldı. Sandık yerlerini gösteren yazılar gerekli yerlere asıldı.  paravanlar ile "kapalı oy verme yerleri" düzenlendi.

             19 Ekim 2012 Cuma günü saat 07.00'da Okul Seçim Kurulu sandık evraklarını dağıtmaya başladı. Üyelerden Şüheda Aktürk sandık kurulu başkanlarına imza karşılığı seçim evraklarını seçim torbası içinde teslim etti. 08.00'de "Ahmet Erdem Ticaret Meslek Lisesi Okul Öğrenci Meclisi Başkanlığı Seçimi" başladı. Seçimlerde görevli herkes bu işi gerektiği gibi ciddiye alarak işlerini en iyi şekilde yaptılar. Seçimler sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Sandık kurullarından sonuçlar 17.30'dan itibaren gelmeye başladı. Okul Seçim Kurulu üyesi  Buğrahan ATA sandık kurulu başkanlarının getirdiği evrakları imza karşılığı teslim aldı.
           Sandık sonuçları Okul Seçim Kurulu tarafından Seçim Sonuçları çizelgesine yazıldı. Ali Yasin İLİKLİ'nin, 529 Melike TEPE'nin 350 oy aldığı ve Ali Yasin İLİKLİ''nin Okul Meclisi Başkanı seçildiği 15.00'da ilan edildi. 

Yorumlar