“Osmanlı’da Ticari Belgeler ve Yazışma Örnekleri” sergisi büyük ilgi gördü


Kayseri Ticaret Odası ve Ahmet Erdem Ticaret Meslek Lisesi, Kayseri’de bir ilki gerçekleştirdiler. Her iki kurumun ortaklaşa düzenledikleri “Osmanlı’da Ticari Belgeler ve Yazışma Örnekleri” sergisi Kayseri Park’ta büyük ilgi gördü. Serginin açılışına Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Erçalık, Ticaret Odası Genel Sekreteri Mehmet Tercan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ayhan Bekar, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen, Kaski Genel Müdür Yardımcısı Cafer Beydilli, Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Suat Özsoy, Mimarlar Odası Başkanı İsmail Ruhlukürkçü, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Temsilcisi Mehmet Aydoğdu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Erçalık  açılışta yaptığı konuşmada: “Osmanlı, yüksek bir medeniyet ortaya koymuştur. Bu medeniyetin önemli bir göstergesi de ticari belgelerin çokluğu ve çeşitliliğidir” dedi.

Ahmet Erdem Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Yakup Yüksel de açılışta yaptığı konuşmada: “Bugün sizlere kırk Osmanlı belgesini sergiliyoruz. Osmanlı ticari belgelerinin bugünkü belgelerle olan benzerliği karşısında şaşırmamak elde değildir. Osmanlı’nın tam bir yazışma medeniyeti olduğu gerçeğini bu kadar eserle bile anlamak mümkündür.” dedi.
Kayseripark AVM’de üç gün boyunca açık kalan sergi Kayserililerden büyük ilgi gördü.

Yorumlar