AHMET ERDEM TİCARET MESLEK LİSESİNDEN İTALYA VE BELÇİKA ÇIKARMASI

Ahmet Erdem Ticaret Meslek Lisesi, AB tarafından finanse edilen iki farklı proje kapsamında İtalya ve Belçika’da bir dizi eğitim faaliyeti gerçekleştirdi.
Projelerden ilkinde Ahmet Erdem Ticaret Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinden oluşan heyet “AB Ülkelerindeki İş Sağlığı ve Güvenliği Politikaları ve Uygulamalarının Kıyaslanarak İyi Uygulamaların Meslek Okullarına Adaptasyonu - Comparison of Occupational Healty and Safety Policies and Conditions in EU Countries and Adaptation of Good Practises at VET Schools” adlı Leonardo da Vinci Ortaklık (Partnership) projesi kapsamında İtalya’nın Arezzo şehrinde proje faaliyetlerini tamamlayarak şehrimize döndüler.
Diğer projede ise Ahmet Erdem Ticaret Meslek Lisesi ve Atatürk Ticaret Meslek Lisesi öğrenci ve öğretmenleri “KOBİ’lerin Ticarette Rekabetçi Kapasitelerinin Artırılmasında Sürdürülebilir Yenilikçi Yaklaşımlar - Sustaınable Innovatıve Approaches To Increase Competıtıve Capacıty Of SME’s In Trade” adlı Leonardo da Vinci Hareketlilik (Mobility) projesi kapsamında Belçika’nın başkenti Brüksel’de proje faaliyetlerini gerçekleştirdiler.
Konu ile ilgili bilgi veren Ahmet Erdem Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Yakup YÜKSEL “Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde gerçekleşen ilk projede okulumuzun yanı sıra İtalya, Almanya, Litvanya, Slovakya ve Hollanda’dan okul ve kurumlar yer almaktadır. Öğrenci ve öğretmenlerimiz iş hayatı için son derece önemli olan iş sağlığı ve işçi güvenliği konularında proje ortaklarıyla karşılıklı bilgi paylaşımı yapmışlar, diğer ülkelerde uygulanan iyi örnekleri bizzat yerinde görme imkanı elde etmişlerdir. Brüksel’de gerçekleşen ikinci projemizde ise proje ortağımız Atatürk Ticaret Meslek Lisesi ve okulumuz öğrenci ve öğretmenleri Girişimcilik, Pazarlama ve Mesleki Yabancı Dil eğitimleri almışlar, proje konusu ile ilgili okul ve kurumları ziyaret etmişlerdir. Her iki faaliyet de katılımcı grubun gerek kültürel gerekse kişisel gelişimlerine son derece katkı sağlamıştır. Okulumuz önümüzdeki yıllarda gerçekleştirmeyi planladığı projeleri hazırlayarak ilgili kurumlara sunmuştur. Okulumuzda bu tür faaliyetlerin her yıl artarak devam etmesini istiyoruz ve bunun için gerekli çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz.” dedi. 

Yorumlar