İşte Oyunumuz "Türkçem Eyvah"







Okulumuz bu yıl "Türkçem Eyvah" isimli oyunla seyircilerin karşısına çıkıyor. Tacettin Şimşek'in yazdığı ve okulumuz edebiyat öğretmenlerinden Mehmet Dalkılıç'ın yönettiği oyunda şu oyuncular görev yapıyor:
1. Hakan Latifoğlu (Turkish Koruma derneği Başkanı)
2. Kürşat Gökbaş (Kabadayı Cezmi)
3. Behrim Özgömeç (Dernek üyesi Metin)
4. Melih Karakaya ( Dernek üyesi Orhan)
5. Muharrem Kalkan (Çaycı Arif)
6. Nejla Işık (Öğretmen Hanım)
7. Ümit Peker ( Şair Süslü Sedat)
8. Zarife Gökkaya ( Anne)
9. Ceylan Aytekin (Ceren)
10.Ömer Büyükgedikli (Selim - Bekir)
11. Caner Demirel (Ayhan)
12. Derya Gönen (Suzan)
13. Tuğçe Aksan (1. Esnaf)
14. Abdüssamet Gökdemir (2. Esnaf)
15. Gökçe Gülpınar (Bayan turist)
16. Metin Yılmaz (Erkek turist)
17. Zeki Afyon (Murat)
Türkçem Eyvah, iki perdelik bir komedidir. Oyun, kendileri son derece cahil olmalarına karşılık Türkçeyi koruma iddiasıyla ortaya çıkmış olan Başkan ve onun saz ekibinin aslında tam bir karamizah olan serüvenlerini anlatmaktadır.
Tabii Türkçemizi doğru konuşmak ve yabancı etkilerden korumak gibi çok önemli bir işin bu çapulcu takımına düşmüş olması bile o dönemin dilimiz adına ne denli zorlu yıllar olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Esnafın duyarsızlığını ekleyince de iş iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu olmasına karşın sırf Türkçeye hizmet etmek maksadıyla çaycılık yapan Arif'in, Türkçe Öğretmeni Suna Hanım'ın samimi çabalarına rağmen Cezmi'nin, Başkan ve arkadaşlarının karkılarıyla (!) bir arpa boyu yol alamayan derneğin hazin sonu Türkçemize hizmet ederken neleri yapmamamız gerektiğini çok iyi anlatıyor aslında. 

Yorumlar