Adventure Bonsais Date




First of all, we started seeing approximately millennium ago in China, Bonsai, at that time only the basic steps of the trees have grown in pot and was known as pun-sai.
Bu ilk modeller, seyrek yapraklı ve pürüzlü, sıklıkla hayvanlara, ejderhalara ya da kuşlara benzeyen, çarpık gövdeli ağaçlar şeklinde sergilendi.
This is the first model, sparsely leafed and rough, often of animals, like birds or dragons, were exhibited in the form of distorted body tree.
Bunun sebebi de Çin kültürünü şekillendiren unsurlardan en önemlilerinden bazılarının efsaneler olmasıydı.
The reason for this is the most important element of Chinese culture to shape some of the legends was to be.
Zaten bu sıra dışı yapıdaki veya hayvana benzeyen şekilli bonsailer Çin'de halen büyük takdir görmektedir.
This unusual structure or a shaped like animals in China still bonsailer to see big appreciation.
Halbuki düşününce, doğanın tasavvur edilmesi denebilecek olan Çin bonsaisi ile ateşli ejderhaların ve birbirine dolanmış yılanların hayali birbirlerine ne kadar da uzak kavramlardır.
But to think, to conceive of nature may be too hot with the Chinese dragon and bonsaisi together with each other how much their dream of the snake is a remote concept.
Japonların Çin' in birçok kültürel imgesine uyum sağlamalarını takiben Kamakura döneminde (1185-1333) Zen budizminin de vasıtasıyla Japonya Bonsai ile tanıştı ki Japanese in China in many cultural images to adapt to the Kamakura period after (1185-1333) Zen Buddhism is also met through the Japan Bonsai
This also made it possible to meet bonsainin Asias speed spread.
Kesin tarih belli olmamakla birlikte bu dönemi anlatan Japon belgeleri kaynak alındığında bahsekonu yayılışın MS1195 yıllarında olması muhtemel görünmektedir.
Exact dates are not certain that the source term describing a Japanese document is received in bahsekonu likely to spread seems to be the MS1195.
Bonsai Japonya'da yayıldıkça Çin'de ulaşamadığı bir rafine ruha kavuşmaya başladı.
Bonsai in Japan in China are spreading a refined spirit can not reach the meeting began.
İlerleyen zamanlarda bu basit ağaçlar Budist rahipler ve onların manastırlarını aşıp, bir saygınlık ve onur simgesi olarak Aristokrat kesim tarafından da temsil edilmeye doğru yol aldı.
Progress zamanlarda this simple Buddhist monks and their monastery trees over, and as a respect and honor that is represented by aristocrats sector took the right path.
Tabi bu esnada bonsainin amaçları ve felsefesinde de yıllar içinde çok fazla değişiklikler meydana geldi.
The aims and philosophy of this subject during the year in bonsainin too many changes has occurred.
Japonlar için bonsai; insanoğlu, ruh ve doğa arasındaki uyumu esas alan doğu felsefesiyle, eski güçlü inanışların kaynaşmasını simgeler.
Bonsai for Japanese, the human race, based on the spirit and harmony among nature with eastern philosophy, to fuse the old symbols of strong beliefs.
Japonya' da Kamakura döneminde yazılmış belgelerde; “Saksılardaki çarpık şekilli ağaçlardan zevk almak ve bunları takdir etmek, biçimsizliği sevmektir” şeklinde ifadelere rastlanmaktadır.
Japan in the Kamakura period, written documents, "Pot revel in the distorted shape of the tree and to appreciate them, to love deformity" are found in the form of expression.
Bu çıkarım olumlu veya olumsuz bir mana içeriyor olmasını bir yana bıraksak dahi, bizlere o dönemde bonsainin Japonyanın üst sınıfları tarafından kabul görmüş bir uygulama olduğunu anlatmaktadır.
This extraction has to be positive or a negative sense, even if we leave aside, to us at that time accepted by bonsainin Japan's upper class that describes an application. 14.
14. asra gelindiğinde bonsai, uzun geçmişindeki kendine has uygulamalarının etkisiyle artık iyice oturmuş bir sanat formu olarak kendini göstermeyi başarmıştı.
Bonsai century is reached, the long history of their own application form, the now firmly seated as an art had managed to show it self

Yorumlar